Waarom gaat het verkeerd?

inbalans Waarom gaat het verkeerd?

Afvallen, daarom gaat het verkeerd!

Er zijn dagelijks veel mensen die proberen af te vallen. We zeggen opzettelijk ‘proberen’ want in de meeste gevallen lukt het deze mensen niet. Om de kans op succes groter te maken bij jou, hebben we een lijstje gemaakt met redenen waarom het niet wil.

 

Slechte voorbereiding

leovegasAfvallen is niet iets wat je de morgen van dezelfde dag bedenkt. Wanneer je gewicht wilt verliezen, heb je een aanloop nodig. Je moet informatie verzamelen en kennis vergaren over hoe je het aan wilt gaan pakken. Je moet een plan van aanpak maken waarin je de manieren uitwerkt waarop je af wilt gaan vallen. Ga je meer water drinken, meer sporten, of ga je beter letten op wat je eet? Aangezien deze drie punten alle drie handig zijn om te gebruiken, is het goed om alle punten te verwerken in je plan. Heb je geen plan, dan kun je net zo goed niet beginnen.
 

 

Geen realistisch streven

Heb je weleens gekeken naar programma’s over mensen die veel af moesten vallen? Het eerste dat de trainer doet, is een doelstelling opzetten voor de mensen, een zogenaamd streefgewicht. Dit wordt opgesteld door de lengte en leeftijd van de persoon te nemen en rekening te houden met het huidige gewicht. Dit is altijd een goede eerste stap. Maak daarnaast ook zeker een overzicht waarbij je de voortgang bijhoudt. In het begin gaat het hard en halverwege is het een motivatie. Aan het einde gaat het traag, maar dan weet je van welk punt je komt en kun je zien dat je bijna bent waar je wilt zijn, en dat is het laatste duwtje in de rug dat je nodig hebt.